Ervaring

In de afgelopen jaren heb ik mijn tanden mogen zetten in tal van mooie projecten en initiatieven die bijdragen aan een duurzame omgeving.

Zorgcentrum Het Laar Tilburg – Minder afval, minder energie, minder verspilling, minder kilometers. Samen met partners uit verschillende sectoren treffen we maatregelen om minder afval te produceren en minder energie te verbruiken. Om binnen drie jaar onze bedrijfsprocessen aanzienlijk te verduurzamen, nemen we deel aan de Green Deal – Zorg – Regio Hart van Brabant.

Andere aandachtsgebieden zijn efficiënter met afval en water omgaan, voedselverspilling verlagen en vervoersbewegingen van medewerkers beperken. Ons doel: een bronzen keurmerk in 2019. Joyce Bongers is vanaf juni 2018 milieucoördinator bij Het Laar.  Voor meer informatie kijk op ww.hetlaar.nl .

HetEnergieBureau – HetEnergieBureau helpt organisaties die werk willen maken van duurzaamheid. Hierbij kan het gaan om het bepalen van de koers (beleid), het uitvoeren van onderzoek naar mogelijke maatregelen, het ontwikkelen van duurzame concepten en het managen en realiseren van programma’s en projecten. Onze adviseurs zijn experts die u kunnen helpen met vraagstukken op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, duurzaam bouwen, slimme openbare verlichting, duurzame mobiliteit, circulaire economie, SMART City-uitdagingen en tal van andere thema’s. Joyce Bongers heeft vanaf juni 2016 een samenwerkingsverband met HetEnergieBureau. Voor meer informatie kijk op www.hetenergiebureau.nl

Buurkracht – Energiebesparing staat volop in de belangstelling. En toch komt het vaak moeilijk van de grond. Want: waar te beginnen? Hoe? Welke leverancier handelt en adviseert in mijn belang? Wat levert mijn investering op? Alleen komen mensen er vaak moeilijk uit.

Onderzoek laat zien dat buurtinitiatieven wél tot resultaat leiden. Buurkracht helpt hierbij door het proces te begeleiden, barrières weg te nemen en de buurt door afhaakmomenten heen te trekken. Gratis en zonder commercieel oogmerk. Joyce Bongers was vanaf januari 2016 tot februari 2018 buurtbegeleider (Zuid) Limburg bij Buurkracht.  Voor meer informatie kijk op www.buurkracht.nl

Meer weten over mijn ervaring? Klik dan hier. Of bel of mail me voor een afspraak.